In between

In Between is a wood-and-metal walkway that lifts up off the pavement of Gefinor Plaza to cast itself into a thick cornice of greenery made of branches and leaves that offer an isolated and solitary “tree house” above the city. Despite the fact that in the dynamics of the place, the plaza represents a space where traffic is suspended, noise dominates and cancels the beneficial effects of a break. The ramp cutting over the plaza leads visitors to pause momentarily and think about a new space, a kind of nest made of leaves that deaden sounds and allow the wind to blow through. It is a buffer zone of urban decompression where we can lie down and erase the outside. It is a halfway condition, suspended between the silence of nature and daily activity.

Date: 2016

Location: Gefinor Plaza

Medium: Installation

Material: N/A

Section: Contemporary

Duration: Temporary

Tags:  Site-specific Intervention
Participatory Art

Authorizations: N/A

Commissioner: N/A