The Visitor

Arne Quinze

The Visitor is a 16-meter-high Stilt House hidden in the midst of the renewed Souk buildings in the centre of Beirut. This large Stilt House has the same features as its smaller editions. Stilt Houses have the appearance of fragile, vulnerable people, who keep on standing and surviving in every context, despite their thin legs. They are proof of man’s incredible flexibility. During the construction of the The Visitor, Arne Quinze was influenced by the reflection of the bright sunlight on the buildings, built in white natural stone. As a result of this reflection, in the evening, the Stilt House radiates a warm orange glow, which attracts people from near and far to this part of the town to discover where this glow comes from.

Date: 2009

Location: Sayyour Square

Medium: Sculpture

Material: Wood

Section: Modern

Duration: Permanent

Tags:  Public Sculpture

Authorizations: Wood

Commissioner: N/A